indretning af pigeværelse

 

Indretning af Børneværelset

Hvad vil indretning af børneværelser egentligt sige? Hvad er vigtigt at tænke over når man indretter et børneværelse? Er der nogle retningslinjer man bør følge og står der noget i de kloge bøger som førstegangsforældre ikke har en jordisk chance for at vide noget om? Kan man gøre noget forkert og er noget mere vigtigt end andet? Er der noget der kan være direkte skadeligt? Er der noget som alle bør vide? Er der en klar opskrift der kan hjælpe forældre igennem denne udefinerede proces, uden for mange skrammer og sved på panden?

 

indretning af børneværelset

 

Svar: Nej, der er ikke nogen opskrift. Naturligvis. Indretningen af børneværelset er ligeså individuel som det lille menneske, man indretter for. Derfor er der også masser af holdninger til hvordan man indretter et børneværelse korrekt, masser af ideer og drømme til hvordan et nyt lille menneske skal bo og ikke mindst en hel del meninger om hvordan man hvert fald ikke skal gøre det.

 

 

Man snakker tit om hvordan en mor bygger rede når hun venter sit barn, og dette gælder naturligvis også indretningen af børneværelset. Det allervigtigste er at både forældre og barn finder sig godt tilpas med indretningen – at det er et rum der tilbyder tryghed og glæde og indbyder til leg og udfoldelse af fantasi. Indretningen af børneværelset betyder altså en hel del for mange mennesker og i det følgende vil vi se nærmere på forskellige muligheder og gode ideer til indretningen af baby- og børneværelset.

Indretningen af babyværelset med søde børneplakater

Måske har man håbet på det, måske har man ventet på det, måske har man kæmpet for det – eller måske har man aldrig oplevet sådan et chok som da man så de der to streger på graviditetstesten. Men nu går der ikke længe. Bevares, når man er i situationen kan de ni måneder føles som en uendelighed, men på et eller andet tidspunkt står man altså med det aller dyrebareste i sine arme: sin lille baby. Men hvad vi ikke alle er enige om er hvordan vi håndterer hvad der skal ske herfra: indretningen af børneværelset, som fx. indretning af børneværelset med søde børneplakater. Og indretningen af et børneværelse og et babyværelse er ikke nødvendigvis en proces der ligner hinanden.

Læser man med i diverse børnegrupper på Facebook er det tydeligt at se at vi ikke er enige om hvad der er et rigtigt babyværelse. Nogle mener at farver er et must og der skal aller helst være mange af dem. Andre mener at dæmpede farver er vejen frem for at skabe et roligt miljø på børneværelset, mens andre igen mener at blandingen af de to fremgangsmåder er aller vigtigst.

Vidste du forresten at i de første uger af et barns liv kan han eller hun kun se sort/hvid? Og kun ganske få centimer frem?

Lige meget hvad vi mener, er en ting sikkert: vi vil alle det bedste for vores børn og jeg vil vove at påstå, at så længe vi gør vores bedste, er det lige meget hvilken metode vi vælger; du ved selv hvad der er bedst for dit barn. Efter udvælgelsen på farvekortet er der til gengæld en helt anden ting vi nok alle sætter højt på listen over vigtigste elementer når det kommer til indretningen af  børneværelset: hyggen. Og den kan jo skabes på mange måder.

En seng er noget af det første mange forældre anskaffer sig, når en lille ny er på vej. Her er en sengehimmel et populært og meget fint valg. En sengehimmel er med til at skabe et roligt område over sengen og kan tilmed hjælpe med at skabe mørke når den lille skal sove. Sengetøjet og sengeranden er også med til at skabe hygge og kan naturligvis vælges med både stærke farver og helt dæmpede. En lænestol i hjørnet er god til hygge med en bog, amning eller til de lange nætter hvor baby har brug for sin mor eller far ved sin side. Om man er til farve eller ej, kan der vælges møbler, tæpper og legesager efter hver sin smag. Derudover er pynt og billeder på væggene også med til at skabe et personligt og rart rum at være i for både børn og voksne.

 

Inspiration til børneværelset

Når barnet bliver ældre og begynder at opholde sig mere på værelset til andre begivenheder end sove- og pusletid, begynder nye ting at spille en rolle når det kommer til indretningen af børneværelset. Børnene begynder så småt at lege med andet en mors hår og fars skæg og legetøj får en væsentlig betydning. Det ses nok også på mængden af gaver til fødselsdage og jul, hvor det i mange hjem bugner med alverdens biler, dukker og bamser. I nogle forældres øjne skærer det når legesagerne flyder på gulvet eller skabene ikke kan lukkes og her er der mange kreative løsninger. F.eks. kan biler bo i kasser eller kupler, der hænges direkte på væggene. Bamser behøver ikke at fylde hele sengen, de kan få plads i dekorative kurve i hjørnet eller hænge i sjove løsninger fra loftet. Dukkerne kan bo på reolen der også fungerer som dukkehus. Der er mange muligheder når det kommer til indretningen af et børneværelse.

Udover legetøjet, der nu er fundet plads til, kan det være en god ide med ting på væggene eller andre steder i rummet. Når man planlægger indretningen af et børneværelse kan det være en rigtig god idé at inkorporere elementer der indbyder til leg udover den flotte kran eller den nye dukkevogn. Wallstickers på væggene kan sætte gang i fantasien og måske vil en gynge fra loftet medføre mange timers svingen frem og tilbage med sang og latter? Kun fantasien (og muligvis loftets bæreevne) sætter grænser når vi snakker indretning af børneværelset.

 

Børneplakater som pynt til børneværelset

Her er vi ude i noget individuelt igen. Er man mest til det minimalistiske og rene linjer, er dette afsnit muligvis ikke interessant for dig og det er jo også helt i orden. Men måske du alligevel bliver inspireret, hvis du læser med her? Det er ikke nødvendigvis meget der skal til, men pynt af forskellig art kan være med til at skabe en hygge i rummet, som muligvis kan være lidt svær at finde frem uden. Du kan eksempelvis hænge flotte pom pom’er eller måske en luftballon op i hjørnet, så rummet ikke udelukkende vækker interesse fra gulv til væg. Stjerner i loftet eller wallstickers på væggene er ligeledes med til at pynte på børneværelset. En højdemåler på væggen har ikke bare en funktion, men hvis du vælger en der passer ind i indretningen på børneværelset er den også med til at pynte på væggen, døren, eller hvor den nu bedst hører hjemme.

En anden måde pynt kan komme til udtryk i indretningen af børneværelset er farvede vægge af forskellig art. Du kan vælge at male hele rummet i en eller flere farver, du kan også vælge en enkelt væg ud – og her kan man jo frit vælge blandt de forskellige nuancer på farveskalaen. Nogle vælger en støvet lyserød, mens andre er mere til en stærk og klar havblå. Du kan også vælge den ekstra kreative vej og male figurer, bjerge eller måske skyer på væggene.

Når børnene bliver så store at de begynder at synes kreative udfoldelser er sjove, kan de endda være med til at få indflydelse på indretningen af børneværelset. Perleplader kan sættes i rammer og hænges op eller I kan binde en snor i og f.eks. hænge dem op på troldgrene, ligesom de flotte kunstværker som rødderne har med hjem fra institutionen, kan pynte på væggene sammen med andre flotte billeder eller plakater. Dette skaber en unik og personlig stemning, som helt sikker ikke er at finde i samme version på vennernes værelser.

Billeder på børneværelset

Ovenfor nævnes billeder som et forslag til en del af indretningen på børneværelset. Billeder kan være med til at skabe hygge, de kan skabe stemning, de kan skabe en tryghed og være med til at inspirere og motivere til leg. Et billede af yndlingssuperhelten kan være med til at styrke barnets selvbillede og inspirere til hvilken bamse der skal reddes fra den onde drage netop den dag.

Et billede af yndlingsdyret skaber en rar stemning og viser noget bekendt.

Billeder af familie eller skønne oplevelser kan være med til at styrke barnets selvværd, i forbindelse med følelsen af kærlighed fra familiemedlemmer eller mindet om en fantastisk dag i tivoli.

Nogle vælger at have billeder i rammer med plastik i stedet for glas, så børnene kan tage billederne ned fra væggen. På denne måde kan selv et barn uden et særligt veludviklet sprog interagere og kommunikere ved hjælp af muligheden for at pege og vise frem.

Billeder som del af indretningen af børneværelset kan altså være et yderst lærerigt element, samtidigt med det styrker forskellige sider af barnets personlighed, der er i en konstant udvikling.

 

Plakater til børneværelset

Smilbart vil naturligvis gerne støtte op om børns udvikling og være en del af børns hverdag. Hvis dette kan gøres gennem indretningen af børneværelset er Smilbarts drøm opnået. Ønsker man at have billeder på væggene af barnets yndlingsdyr har Smilbart en lang række af valgmuligheder lige fra hund til dinosaur og kat til enhjørning.

Smilbart sætter desuden fokus på sammenspil mellem leg og læring og har plakater der kan bidrage til barnets kognitive udvikling. Her finder du f.eks. en ABC-plakat med Smilbarts kendte dyremotiver, der støtter barnet i at huske bogstaverne. Barnet bekræftes i udtale og hukommelsen styrkes ved at kunne sætte bogstaver i forbindelse med dyrenavne, de allerede kender.

Derudover finder du også indenfor samme kategori Verdenskortet. På dette verdenskort er dyrene placeret efter deres virkelige geografiske placering. Ved at se på og tale om hvad I ser på verdenskortet lærer barnet ikke bare hvad landene hedder, men også hvor de ligger og hvilke dyr, de kender, der har hjemme hvor.

Plakater behøver altså ikke kun være dekorative, de kan nemt blive en lærerig del af indretningen på børneværelset.

Skrevet af Patric.

Smilbart garanterer:

 

Checkmark Fri fragt fra 499,-
Checkmark 30 dages returnering
Checkmark 1-3 dages levering
Checkmark 5 stjerner på Trustpilot

 Smilbart Danmark

Om Smilbart

 

Smilbart er en virksomhed med fokus på børneværelset. Vi producerer og designer små søde dyreplakater, som passer ind på de fleste børneværelser.