Inspiration til indretning af babyværelset

 

Det er fantastisk at få et barn. Det er ganske overvældende og vender med et snuptag op og ned på tilværelsen. Alt skal gerne planlægges ned til mindste detalje, så det går så let som muligt. Det gælder selvfølgelig også for babyværelset. Men, hvordan indretter man det bedst? Det giver vi dig vores bud på i artiklen her, hvor vi kommer med indretningstips og gode råd til indretning af babyværelset.

 

Når fødslen er lige ved at være op over, er der mange ting, der skal gøres færdige og gøres klar. Det er blandt andet babyværelset, som gerne skal opfylde praktiske, funktionelle og selvfølgelig også stilmæssige krav. For det skal ikke kun være dejligt for dig som forælder at opholde sig i – det skal det også være for din lille guldklump.

 

Hvordan du gør babyværelset klar og indretter det bedst muligt, får du vores råd til herunder.

 

Farverne på babyværelset er væsentligt

 

Som vordende mor læser man mange ting. Men vidste du godt, at spædbørn ikke kan se farver de første mange måneder?

 

Når barnet bliver født, kan det på grund af en medfødt refleks stille skarpt i kortere øjeblikke. Det kan følge ansigter og fokusere på 20 centimeters afstand. Men både omgivelser og baggrund er tåget og uklart og bliver derfor til en verden i sort-hvid. Cellerne i øjet er nemlig ikke udviklet.

 

Men derfor er farver alligevel vigtige på babyværelset. Når det så er sagt, skal du ikke give den fuld gas med pink til pigeværelset eller en skrap blå til drengeværelset. For det er for voldsom en stimulering for babyen, når den kan begynde at se og fornemme omgivelserne.

 

Forskning viser nemlig, at skrappe farver som rød, orange, blå, pink og grøn kan virke stressende på babyer. Grunden til det er, at de klare kulører sender stærke impulser, som faktisk kan være med til at gøre barnet hyperaktivt.

 

Vælg derfor i stedet en klassisk rosa eller afdæmpet lyserød til pigeværelset og den klassiske og afdæmpede babyblå til drengeværelset. Pastelfarver er nøgleordet, da de er mere behagelige for barnet og giver en mere rolig stimulering for øjnene. Så farverne er vigtige og skal være der – de skal bare være afdæmpede.

 

Sæt dit personlige præg med plakater og wallstickers til babyværelset

 

Det skønne ved indretning er, at man kan sætte sit eget personlige præg på det. Det gælder også for babyværelset. En enkel og let måde at sætte dit eget personlige præg på indretningen af babyværelset er med plakater eller wallstickers til børn. Børneplakater og wallstickers kan nemlig nemt skiftes ud og byttes med nogle andre, når de nuværende ikke længere er aldersmæssigt passende eller bare trænger til at blive erstattet. Det er nemt og gør mindst lige så meget for et børne- og babyværelse, som maling gør.

 

Der findes mange former for børneplakater og vi lover dig, at du snildt kan komme til at bruge flere timer på at researche på og finde frem til de rette plakater. Dyr og natur plejer at være gode motiver at gå efter, da det også er noget, barnet vil kunne lide, når det bliver lidt større.

 

Det rette lys med den rigtige lampe til babyværelset

 

Når en baby bliver født, kommer det til verden uden en døgnrytme. Det er noget, den skal lære løbende. En baby sover ikke, når det er nat og holder sig vågen, når det er dag. Den sover, når behovet er der. Det er meget almindeligt, at babyer sover 16-18 timer i døgnet. Men for at lære barnet, at der ikke skal være aktivitet om natten, er det vigtigt at indrette med en god lampe.

 

Når barnet skal sove om natten, er det en god ide, at der er helt mørkt i soveværelset. Når eller hvis du skal op om natten, kan det derfor være en god ide at have investeret i en natlampe, der ikke afgiver for meget lys, men alligevel nok til, at du kan orientere dig.

 

Når barnet sover i tremmesengen eller barnevognen om dagen er det fint, at der er lyst. Det hjælper nemlig sammen med mørket om natten på at regulere søvnrytmerne.

 

Sammen med et afdæmpet lys kan kedelige ”aktiviteter” om natten være med til at hjælpe babyen til en døgnrytme. Vær kedelig og stille når du skifter ble eller giver flaske og vær så rolig, som du kan. Jo mere kedelig og uinteressant du er om natten, jo nemmere vil det være at lulle den lille til ro igen. Sluk gerne lyset inden du putter den lille igen, så du hjælper den til at forstå, at det er tid til at sove igen.