Inspiration til indretning af børneværelser

 

Indretningen af et børneværelse er bestemt ikke nogen nem opgave. For det skal kunne mange ting på én gang. Det skal nemlig kunne danne rammen om lektielæsning, kreative udfoldelser, leg og søvn. Pladsen er typisk begrænset, så hvordan får du alle de funktioner kogt ned i indretningen på ét værelse? Der er heldigvis gode råd at hente, da du med omhyggelig planlægning kan komme rigtig langt på et børneværelse.

 

Når det kommer til et børneværelse, er praktikken ikke det eneste, der skal tages hensyn til. For der skal også tages hensyn til, hvad dit barn kan lide, og om dit barn er en dreng eller en pige. Vi har forsøgt at tage hånd om begge typer af børneværelser og giver dig herunder vores bedste tips.

 

Hvad er vigtigt ved indretning af børneværelset

 

På et børneværelse er der nogle ting, som er vigtige at have med i indretningen, uanset om det drejer sig om et pige- eller drengeværelse.

 

Det du skal have styr på er:

 

God opbevaring

 

For at udnytte pladsen så godt som overhovedet muligt, er det vigtigt med god opbevaring. Det sikrer ikke kun, at det ikke roder – det frigiver også ekstra gulvplads. Tænk gerne opbevaring ind i sengeløsninger, smarte skriveborde og reolsystemer, som kan bruges multifunktionelt. Det kan for eksempel være en hjemmelavet seng lavet på MDF-plader med mange skuffer under til at gemme tøj, sengetøj og legesager væk med.

 

Hæng også gerne hylder op, der kan rumme kasser med legesager og andet, så det bliver løftet fra gulvet. Det giver en fornemmelse af et større rum og roder langt mindre.

 

En seng

 

Det er ikke til at komme udenom, at der skal være en seng på børneværelset. Men det behøver ikke være en almindelig seng. Tænk gerne kreativt med hjemmelavede senge eller højsenge med plads til et skrivebord eller huleleg under. Så bliver det til et multifunktionelt møbel, som både kan bruges til søvn, hygge og leg.

 

Et skrivebord

 

Børn elsker at være kreative, både drenge som piger, og derfor skal der selvfølgelig også være et skrivebord på børneværelset. Undgå at købe et der er for stort eller robust, så det falder let ind i indretningen og ikke optager for meget plads. Et skrivebord med skuffer er genialt til et børneværelse, da tuscher, farveblyanter og andre kreative ting kan gemmes væk, når de ikke bliver brugt.

 

Tips til indretning af pigeværelset

 

Når det overordnede er på plads til børneværelset, kan du begynde at kigge lidt mere på den personlige indretning. Hvad kan din datter godt lide? Hvad er hendes interesser?

 

Ud fra det kan du blandt andet indrette med følgende:

 

En sengehimmel

 

Stort set alle piger elsker at få hængt en sengehimmel op over deres seng. Ikke nok med at det skaber lidt hulestemning og ekstra privatliv, så giver det også en prinsesseagtig stemning, som langt de fleste piger gerne vil have på værelset. De findes i mange størrelser og afskygninger og behøver derfor ikke være lyserød, hvis ikke det er din datters yndlingsfarve – de findes også i mange andre flotte farver.

 

Søde plakater med dyr

 

Mange børn, og især piger, er vilde med dyr. Ofte gælder det kaniner, hunde, katte og andre pelsdyr, som man kan sidde og hygge og nusse om. Den hygge kan du bringe ind på værelset uden at købe et dyr ved at købe børneplakater. Vi har blandt andet nuttede dyreplakater med alt lige fra en kanin til en flodhest. Der findes mange forskellige varianter – vigtigst er bare, at din datter føler sig hjemme og godt tilpas med indretningen.

 

Kreativt hjørne med perler og malebøger

 

Mange piger har en medfødt gave og evne til at sidde og være kreative. Hvis din datter også godt kan lide at være kreativ i flere timer ad gangen, er det oplagt at skabe et hjørne på værelset, hvor hun være det. Det kunne være med et skrivebord under en højseng med opbevaringsglas og farverige kasser med perler, tuscher, malebøger og hvad hun nu ellers kan lide at sidde og lave.

 

Tips til indretning af drengeværelset

 

Drenge har typisk lidt mere krudt i røven end piger har, og det må indretningen på børneværelset gerne afspejle.

 

Du kan derfor med fordel overveje følgende:

 

Lav en højseng med mulighed for dart

 

Det lyder måske som en ide, der kan gå galt. Men det er ganske gennemtænkt. For har du en højseng, kan du lige så godt udnytte pladsen. Det kan du ved at hænge et dartspil op. Mange dartspil til børn fås med magneter, så hverken sengen, gulvet eller væggene tager skade af et vildt spil dart. Det er en smart måde at integrere en aktivitet på. 

Lav plads til en hule

 

Ligesom hos piger er det også hos drenge fedt at have en hule. Måske ikke så meget til at ligge og læse bøger eller tegne i malebøger. Men mere til at lege sammen med en ven, bygge tårne eller noget helt tredje. Det er altid godt med en hule, da det opfordrer til kreativ leg.

 

Indret med ting, der interesserer ham

 

Med det mener vi, at du med fordel kan indrette med plakater med biler, traktorer eller hvad der nu interesserer ham. Det kunne også være plakater med dinosaurer, hvis det er det, der optager hans interesse. Drenge kan godt lide fart over feltet, og hvis din også kan det, vil han blive glad over at have biler eller lignende hængende på væggene og stående på hylderne.